Webbtips

Tips på hur du finslipar ditt cv - för att ha råd med nyaste iphone-modellen

✓Leta nytt jobb! Förr eller senare antingen behöver eller vill vi söka annat jobb än det vi sitter på. Nya iPhonen är inte gratis, och för att kunna köpa den utan att leva på havregryn eller ge upp något annat är det vettigast att söka ett nytt jobb. Ett välbetalt jobb.

✓Håll det kort! Ett kortare och kärnfullare CV kan många gånger vara bättre än ett långt och tradigt CV. Tänk på det som en smakbit, man ska läsa ditt CV och tänka ”den här personen måste vi ta in på intervju för att se mer av!”

✓Skillnad på CV och personligt brev. Vanligt är att man brukar säga att ett CV ska berätta var du varit och var du är nu, medan ditt personliga brev ska beskriva hur det ska ta dig dit du vill vara.

✓Max 1 A4-sida Ditt personliga brev ska aldrig vara över ett A4, utan ungefär en halv sida brukar vara lagom. På det utrymmet ska du knyta ihop det du tar upp i ditt CV och koppla det till jobbet du söker. Hitta gratis cv mallar här som är både korta och strukturerade!

✓Fokusera på jobbet du söker! Tänk på att det alltid är en bra idé att ha ett CV och personligt brev som är särskilt inriktad på jobbet du söker. Om du lägger lite själ och hjärta i arbetet märks det när man läser, vilket ökar dina chanser att få komma på intervju.