Life hacks till din iPhone

IPhone life hacks som underlättar livet

Finns det något bättre än life hacks? Små saker som ibland gör livet enklare och ibland bara väldigt mycket bättre? Vi har samlat några tips här, som vi hoppas kommer att göra din iPhone ännu lite bättre och ditt liv en liten smula lättare.

 • Sleep timer


  Lyssnar du på musik när du somnar? Du kan ställa in sleep timer utan att behöva installera något, bara genom att använda klockan. Den funkar på Spotify och låtar du har på telefonen.

  Timer > Ställ in tid > När timer slutar > Sluta spela

 • Spela YouTube-video i bakgrunden


  Här kommer det bästa life hacket, det vi alla blivit frustrerade över och undrat när det ska lösa sig. Hur du lyssnar på en video på YouTube utan att ha appen uppe!

  Safari > youtube.com > Sök video > Starta video > hemskärm > Swipa upp kontrollen längst ner > Tryck play

 • Ta foton med volymknappen


  Vill du förbättra ditt selfiegame? Eller ta bilder när du är en bit ifrån kameran utan att ha en selfiepinne?

  Volymknappen fungerar som avtryckare för kameran, både + och -. Och om du kopplar in ett headset kan du använda volymknapparna på headsetet som avtryckare!

 • Hitta rätt appar snabbt


  Om du har väldigt många appar och inte orkar swipa hundra gånger för att komma till rätt sida kan du trycka på prickarna längst ner för att komma till rätt sida.

 • Skriv siffror snabbare


  Ett speed hack som funkar som life hack: När du ska skriva enstaka siffror kan du spara tid genom att hålla in siffror och symboler-knappen, dra upp till siffran du vill skriva och sedan släppa. Då kommer du direkt till det vanliga tangentbordet.

 • Kontrollera signalstyrka


  För att kontrollera ditt nät och din signalstyrka finns ett enkelt knep. Stäng av wifi, ring *3001#12345#* så får du upp en sida med information om allt möjligt nätrelaterat. Ju närmare 0, desto bättre signalstyrka. Det ger ett tydligare besked än bara mottagningspluppar.

 • Skapa egna vibrationer


  Inte så mycket life hack, men roligt. Du kan skapa egna vibrationsmönster i din telefon, att vissa personer får en personlig vibration till exempel. Då behöver du inte ta upp telefonen ur fickan för att veta vem det är som ringer.

  Inställningar > Ljud > Ringsignal/Sms-signal > Vibration > Skapa ny vibration

 • Fler smileys utan att installera något


  Vill du ha fler smileys? Genom att lägga till kinesiskt tangentbord får du tillgång till en mängd nya utan att behöva installera något på din telefon.

  Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Tangentbord > Lägg till tangentbord > Chinese Simplified Pinyin QWERTY. I en app med tangentbord, byt språk till Chinese Simplified Pinyin (kommer att visas som kinesiska tecken), klicka på #+= och sedan ^_^ för att få MASSOR av nya smileys.

 • Slipp reklam i gratisspel


  Har du också tröttnat på att få upp reklam var tredje sekund när du spelar ett gratisspel? Det finns ett superenkelt sätt att komma undan reklamen, utan att behöva betala för att slippa reklamen. Sätt telefonen i flygplansläge. Har den inte kontakt med nät kan den inte spela upp reklam heller. Som bonus är det ingen som kan störa dig när du sitter och spelar.

 • Få rätt uttal på ditt namn i Siri


  Om Siri uttalar ditt namn fel är det superenkelt att fixa. Säg till henne att hon uttalar ditt namn fel, då kommer hon fråga hur du vill att det uttalas.