Resetips

för dig och din iPhone

Vill du vara så förberedd som möjligt inför utlandsresan? Eller bara vara extra förberedd inför en roadtrip i Sverige? Här kommer våra tips och tricks för din iPhone och dig.

Powerbank

Powerbank – hur klarade vi oss egentligen utan det? M3.se har gjort ett väldigt omfattande test av portabla laddare, allt från en liten som ryms på nyckelringen till en bamsing med solceller.

Google Maps offline

Dra ner Maps offline för att inte använda mobildata, när du har tillgång till wifi söker du upp området eller staden du kommer åka till och drar ner kartan till telefonen för att inte använda all data till att ladda kartan. För att få veta din exakta position måste du ha GPS påslagen när du är på plats, men det går såklart använda som en analog karta i telefonen.

Sök område > Meny > Offlineområden > + > Hämta > Välj område > Spara

Fråga hotellpersonalen

Har du glömt laddaren hemma? Fråga i hotellreceptionen om det finns någon kvarglömd laddare som du kan få eller låna. Ofta kan det finnas en hel låda stående, så du behöver inte gå ut och köpa en ny.

Flygplansläge

När du laddar telefonen – sätt den i flygplansläge. Eftersom den inte är uppkopplad och skickar information fram och tillbaka mot mobilnätet går det dubbelt så snabbt att ladda. Perfekt om du har bråttom men ändå behöver få lite mer procent i telefonen.

Översättning i telefonen

Ska du åka till ett land där du inte är särskilt bra på språket? Google Translate är då räddaren i nöden. Du kan använda översättningstjänsten offline, eller hålla kameran över en text och få den översatt. Genom att spela upp ljudet kan du öva på hur du själv ska säga saker istället för att bara förlita dig på appen.

Säkerhetskopiera bilder

Använder du din iPhone för att ta semesterbilder när du är ute och reser? För att inte tappa allt om du tappar telefonen – säkerhetskopiera! Om du har med dig dator på resan och de är sammankopplade kommer din telefon automatiskt att säkerhetskopiera, annars kan du alltid koppla upp mot wifi och göra det manuellt.

Vattensäkra telefonen

Har du en iPhone 7 som är vattensäker? Skönt, då behöver du inte oroa dig för att den ska få en vattenskada när du simmar, badar eller vattenflaskan går sönder i ryggsäcken. Plus – coola undervattensbilder! Har du en äldre modell och vill känna att du kan ha med den utan att vara rädd att dränka den finns det många vattentåliga skal hos till exempel iPhoneButiken.se.