Livsförbättrande appar

Apparna som ger livskvalité

De här apparna är såna som kommer göra att din iPhone ytterligare förbättrar ditt liv och hur du använder telefonen.

 • Google Maps


  Här har vi en app som har många användningsområden. Beräkna restider, hitta färdsätt, se StreetView för att hitta rätt. Busshållplatser syns på kartan när du zoomat in, och när du klickar på dem kan du se alla avgående bussar. Det är en feature som är specifik för Google Maps, och en användbar sådan också.

 • Cheatsheet


  Är du inte så bra på att hålla koder och lösenord i huvudet? Cheatsheet är en app där du själv lägger in lösenord och själv väljer en ikon eller symbol som ska underlätta för dig att minnas var den går. Listan med lösenord, minnestips och koder kan du lägga in så den syns på Idag-vyn på Notiscenter. Tänk på att inte avslöja för mycket om du skulle tappa bort din telefon.

 • Dropbox


  Skickar du mycket filer mellan dator och telefon? Eller mellan jobbet och hemma? Då kanske du redan känner till Dropbox och om du inte gör det är det en molntjänst där du får 2 GB gratis utrymme för att lägga upp och spara alla dina olika filer.

  Dropbox fungerar som backup och lagringstjänst, eller om du vill kunna dela filer med nära och kära. Bröllopsfotona kan få en egen mapp och länken skickas till familjen för att dra ner de bilder de vill.

  Om du behöver mer än 2 GB kan du köpa Plus som kostar ungefär en tusenlapp om året (€99) och får 1 TB lagring. Du kan komma åt dina filer från vilken dator som helst i världen med internetuppkoppling, allt du gör är att logga in.

 • Bredbandskollen


  Om du är missnöjd med din internethastighet eller nyfiken på hur snabbt ditt wifi är i olika delar av ditt hem (viktigt: bra wifi till badrummet, och sängen) så är Bredbandskollen något för dig.

  Du kanske redan känner till bredbandskollen.se där du kan mäta din näthastighet, men här får du alltså en app som kan göra samma sak. Har du inte testat än – gör det!

 • BankID


  Betalar du räkningar via internetbanken och är lagom slarvig så du tappar bort den där pyttelilla bankdosan fyra gånger i veckan? BankID för mobilen är universums gåva till slarvern som ändå håller koll på sin telefon.

  Gör bankärenden, identifiera dig för att logga in hos myndigheter och spara massor av tid på att ha allt du behöver i telefonen. En ovärderlig app när man börjar använda den.

 • Swish


  Så, efter att ha laddat ner BankID har ni nästa gåva till mänskligheten på listan. Swish. Du använder ditt BankID för att logga in, skicka pengar och ta emot pengar. Inga mer kontanter när du säljer saker du tröttnat på via Blocket eller Facebook.

  Flera butiker (pizzerior till exempel) tar Swish som betalningsform, så även om du tappat plånboken efter en blöt utekväll och har spärrat alla dina kort kan du ändå få mat i magen.

 • Fjärrkontrollen


  Det här tipset kanske faller under ”life hack för slarviga människor”, men funkar som apptips också. Fjärrkontrollen (eller Apple TV Remote) funkar till Apple TV och kan till skillnad från en fysisk fjärrkontroll inte tappas bort. (Om du inte tappar telefonen, men såna hemska saker ska vi inte prata om.) Appen är gratis, så du kan ladda ner den bara för att batterierna är slut i den fysiska fjärrkontrollen också.

 • Resrobot


  Reser du ofta kollektivt? Eller reser du mycket mellan olika städer? I Resrobot-appen har du möjlighet att söka avgångar och köpa biljetter för att åka i och mellan ungefär 3 500 orter i Sverige, Norge och Danmark.

  Du kan jämföra priser, avgångstid och restider – allt på samma ställe. Praktiskt taget all kollektivtrafik finns i appen, från tunnelbana till buss och tåg. Appen är gratis men har möjlighet till köp om du bestämmer dig för att boka en resa.