Rumble

Rumble
iPhone & iPod, Spel
5 April, 2012

UPDATE: Tävlingen är avslutad och vinnarna presenteras i AppSnack 7 – Är du en av de lyckliga? Ta kontakt med oss via Twitter
eller Facebook så att vi vet var vi ska skicka priserna!

Rumble är ett av de där nya iPhone spelen som “alla” pratar om. Men är det verkligen det nya Wordfeud?

Rumble till iPhone är ett turbaserat spel där du utmanar din vänner eller ovänner i att hitta dolda ord på en spelplan med 4×4 bokstäver över tre rundor. Dessutom går det på tid vilket gör att det är viktigt att hålla huvudet kalt. Precis som i Wordfeud så är det också viktigt att hålla utkik efter specialbrickorna som kan ge extrapoäng. Efter varje runda så uppdateras poängställningen och om man mött sin överman eller superkvinna så blir det smärtsamt tydligt.

Själva spelläget är fantastiskt kul och man får många timmars nöje helt gratis genom att spela mot vänner man känner, eller prova lyckan mot en okänd motståndare. För 22kr blir man av med annonserna. Däremot är det onödigt svårt att hitta sina vänner eftersom man måste veta exakt vad de valt för namn i Rumble. Facebook-, eller TwitterConnect, som kunde låtit dig hitta dina Facebook/Twitter vänner automatiskt lyser med sin frånvaro. Likaså adressboksintegration. DÅLIGT. Och även om du får en push notis när någon bjudit in dig till ett nytt spel, så säger appen inte ifrån när det är din tur i ett redan påbörjat spel, vilket också är rätt kass.

Summa summarum är att Rumble till iPhone är ett väldigt kul och beroendeframkallande spel som tyvärr saknar ett bra sätt att hitta sina vänner och med undermåliga notiser. Poängavdragen för dessa brister är 1p per fel och mitt AppTV betyg stannar därför på en stark 3:a av 5 möjliga.

Vill du vinna ett iPhone4S skall från iPhonebutiken? Utmana mig, “gisselsson” innan fredagen den 13 april. Den bästa utmanaren kommer ha en pimpad iPhone i sommar.

Rumble - MAG Interactive

Titel: Rumble
Från: Mobile Access Group
Version: 1.0.2
Släpp: Mars 2012
Pris: Gratis / 22kr
Appstore Betyg: 4,5/5
AppTV-betyg: ★★★☆☆

  • kalle

    Hitta vänner via facebook är inlagt i den version som släpptes idag (1.1).
    Där finns dessutom massa kanonbra statistik som ens spelande.
    Testa igen och recensera!